Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 10:39 - Недостатъци ли......я стига
Автор: beautyandfashion Категория: Други   
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.05.2010 11:12


Всеки от нас има неща, които не харесва в себе си, но не всеки има нужната воля да ги промени. Да харесваш недостатъците си е много трудно, но те са част от теб и те правят уникален сред всички останали хора. Е, не е ли много по-лесно да започнем да ги харесваме. Дали самите ние не харесваме недостатъците си или се влияем най – вече от околните и тяхното мнение?

Сигурно веднага се сещаш за онази твоя приятелка, която ти каза колко напълняла й изглеждаш или другата която отбеляза, че днес изглеждаш ужасно, косата ти няма обем и тeзи обици не отиват на лицето ти. Е, въпросът над който трябва да помислим е точно този - повлияваш ли се всъщност от това, което ти казват околните? Ммм мисля, че няма хора които изобщо да не обръщат внимание на подобно изказване. В крайна сметка не може всички да сме като от корица на лъскаво списание, като мацката с перфектното лице и дълги крака… А даваш ли си сметка и  замисляш ли се всъщност, колко много хора са се погрижили за нея, преди да се появи там . Че кой няма да изглежда добре ако безброй стилисти, фризьори и гримьори се грижат за външността му, и най-вече да не забравяме за  много известния на всички Photoshop.

Ето ти няколко отговори на въпроси, които ежедневно си задаваш, и не очаквай веднага да харесаш нещата, които цял живот са те дразнили. При спазването на тези простички правила ще улесниш ежедневието си и ще ходиш с усмивка и най – важното със самочувствие. И така:

 

  Не слушай твоите „приятелки”, не приемай всяко тяхно изказване на живот и смърт. Замисли се, може би има доста минуси, които са ти насадени от тях. И ако всяка сутрин като се погледнеш в огледалото, и миеш нервно зъбите си, се сещаш точно за тях и започваш денят си негативно и нацупено. Не ги завихряй  в главата си още от сутринта „Защо ми каза това”, „Защо онова”, “Ама аз наистина ли”… Е, така ли мислиш да започнеш денят си? Замисли се преди да допуснеш тези натоварващи мисли, да проникнат в главата ти и да те тормозят цял ден. Не е ли по лесно, да се погледнеш и да се усмихнеш на себе си, когато ти истински разбереш тази своя уникалност, позитивната нагласа и харесването на самите твои ‘недостатъци’, тогава ще накараш хората да се обръщат след теб като онази поговорка която казва „ Не е лесно да бъдеш толкова красив колкото изглеждаш „.

 

  Защо? Преди да си зададеш редица от въпроси, от които няма никакъв смисъл, по-добре си направи плодова маска за лице вземи гореща вана и пиини ягодова маргарита …мм добре звучи, нали? Просто заменяй негативните въпроси, които се въртят в главата ти с някакви приятни неща. Помисли и започни да правиш точно това което обичаш. Като нещата които те карат да се чустваш добре и ти дават добро самочувствие, като неделната отпускаща разходка в парка или излежаването до късно с гаджето, шопинга или разходката с кучето.....е, вече има ли смисъл да мислиш за това и онова което не харесваш в себе си. 

 

  Харесвай всяка част от теб, фигурата, косата, лицето дори онази бенка, която толкова те вбесява. Всъщност помисляла ли си си, че този за теб „недостатък” е твоят чар и точно това те отличава от всеки друг човек. Харесвай всяка част от твоето тяло. Недей денонощно да мислиш за онези три килограма които си качила, в крайна сметка всичко е поправимо. Сигурно седиш и си мислиш лесно и е на нея тя е слаба...да ама не със сигурност не и е приятно от лишението от този сладък ягодов сладолед, който всеки похапва с удоволствие през лятото. Опитай се да промениш начина си на мислене и на възприемане, и ще видиш колко по щастлив ще бъде животът ти..

            Утре е нов ден.....избери си усмивка..

            Ти вече имаш всичко което ти трябва..

 

 

                     Анна Нешева – Консултант по имидж в Адвайз център

Консултант в рубрика за въпроси, свързани с мода, красота и стил в интернет приложение на www.rozal.com, както и  автор в интернет варианта на изданието www.cosmopolitan.com




Тагове:   недостатъци,


Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beautyandfashion
Категория: Новини
Прочетен: 64836
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930