Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 12:01 - До колко е важна визията ни на интервю за работа.
Автор: beautyandfashion Категория: Други   
Прочетен: 4655 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.04.2010 10:24


image

Имате насрочено интервю за работа, за позиция която много искате, но нямате представа какво да си облечете. Нека не забравяме, че все пак цялостната визия трябва да бъде съобразена  с работата и стила на фирмата. Интервюто за работа е мястото където трябва да се чустваме удобно затова трябва да съобразим това и да отидем с удобни дрехи.

Като цяло специалистите са единодучшни, че първото впечатление е най-важното.

 Всички мислим, че най-важното са способностите, но за интервюиращия има голямо значение и  външният вид, облекло, прическа, грим, аксесоари. Добре е да знаете, кое облекло се счита за приемливо и кое не, прекалената помпозност не е подходяща.

Има някои правила за външният вид, когато сте на интервю.

 

Бъдете елегантни – Какво разбираме под елегантно, може би стандартния широк и едноцветен костюм ами да но тои не е добра идея. Изберете костюм, с леко вталено сако и панталон тип цигара или пола над или под коляното, тази дължина е приета като абсолютно подходяща, освен това продължава да бъде любима на модата Изберете дрехи които са ви удобни и в които ще се чуствате комфортно, което изключва любимите ви дънки и небрежни дрехи.

 

Цветове –  Заложете на неутралните тонове, цветовете  не трябва да бъдат крещящи като оранжево, зелено, розово , например черно, тъмно синьо и сиво са перфектни със стандартната вталена бяла риза.

 Обувките – Хубаво е обувките ни да са на висок ток но не прекалено, добре е да са елегантни и съобразени с облеклото, препоръчително затворени.

 Аксесоарите – Избягвайте дървените гривни, гердани, ланци и масивни обеци, не се окичвайте с излишни неща , които няма да направят добро впечатление все пак отивате на интервю. Хубаво е аксесоарите да са с мярка колие и обеци или обеци и пръстен но не и претруфено.

Прическата- при прическите има побвече варианти,  може да я пуснете и изправите или пък накъдрите,  вдигнатата коса също е  много подходяща, нека личи, че сте се погривжили за нея. Избягвайте масивни шноли или диадеми с големи панделки и паиети все пак не отивате на разходка в парка.

И не на последно място гримът-много хора правят грешката да отидат на интервю със тежък вечерен грим, забравете за тъмните сенки и яркото червило. Гримът трябва да е максимално лек, малко пудра, лек прасковен руж, ако сте почитателка на сенките те да са светъл нюанс и лек гланц за устни ще свършат перфектна работа .

 

 Изглеждайте така, както искате да ви възприемат, и не забравяйте усмивката и излъчването. Написаните и задължителни правила са точността и безупречният външен вид.

 

    Успех!
                                                                                                 Анна Нешева




Тагове:   интервю,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beautyandfashion
Категория: Новини
Прочетен: 64821
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930