Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2010 15:44 - Как изграждането на личен стил помага на нашата кариера
Автор: beautyandfashion Категория: Други   
Прочетен: 1282 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.04.2010 10:21


Дали известната на всички поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат” е вярна и помага ли изграждането на личен стил на нашата кариера. Това е въпрос, в чийто отговор сме уверени - отговорът е определено да. Но нека разберем как се случва това…

imageВ началото е интервюто за работа, следва изкачването по стълбичката където безупречният имидж е много важна част от нашият успех.

Начинът по който се обличате говори за това кой сте и докъде искате да стигнете. Когато искате да имате успешна кариера е важно да отделяте повече време на външния си вид. Добре подбрани цветове, бижута и  аксесоари.

 

На първото интервю за работа е важно да оставите впечатление, че притежавате личен стил. Като се започне от облеклото и се завърши  с прическата.  Това означава да  представите себе си по най – добрия начин. Можете да експериментирате и да проявите индивидуалността си но не забравяйте, че не трябва да се нарушават основните правила. Ето някои от тях.

Не прекалявайте с цветовете, смесвайте максимално три цвята.

Запознайте се със стила на обличане във фирмата.

Много важно е костюмът да ви седи добре,  да не е нито тесен нито широк.

Изборът на цвят влияе върху личното и бизнес излъчването. Класическото черно и тъмносивото и тъмносиньото излъчват елегантност.  

Дрехите с които можете да отидете са панталон с леко вталено сако или сако с пола малко над или под коляното ризата е почти задължителна.

Бижутата  трябва да са избрани с вкус, да не са в изобилие и масивни.


Да не забравяме за обувките, доказано е, че на първа среща погледа се спира първо на тях,  затова те трябва да са , ниски или високи елегантни не си позволявайте да отидете със спортни обувки. Желателно е да са затворени.

Използвайте малко грим, светли сенки, червило или гланц .

Има неща, които вие може да не забелязвате, но човекът в отсрещният край на бюрото няма да ги пропусне. Първото впечатление оставя трайни следи в съзнанието на събеседника, за това безупречното ви излъчване е определящо за по нататъшното ви развитие. Много проучвания доказват, че по голямата част от хората правят преценката си в рамките на 30 секунди .

 Нека не забравяме, че ако отиваме на работа в неугледен вид, със сигурност ще навредим на имиджа си. Каквото и да се случва, не си позволявайте лукса, да изглеждате непрофесионално това означава да сте винаги с подходящо за случая  облекло.    

Всеки човек мечтае да достигне висините в кариерата си.Освен да се образовате,  и да се трудите много, трябва и да изградите  безупречен имидж.

                          
                                                                                            Анна Нешева

 

 

 




Тагове:   как,   Нашата,   стил,   кариера,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: beautyandfashion
Категория: Новини
Прочетен: 64772
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031